05.02.2016

Botswana.

Vi drar 07.00 fra Backpackeren. Det er meg, Gyth, Kristina, Tonje, og en dame fra Nederland som setter seg i taxien. Turen tar 1t til grensen, der vi kjapt får et stempel i passet og må trå i et dessinfiserende vann før vi får slippe inn. Vel inne i landet?, tar vi først en båt over et vann, før vi på nytt blir sjekket av grensevakter. De skal sjekke om vi har vært i Vest-Afrika, noe som ofte er forbindet med visse sykdommer. Det er jentene som har stått for bookingen, mens jeg og Gyth bare har fulgt med. Det viser seg at er et lite charteropplegg, der alt er fiksa på forhånd. Vi blir kjørt til et fint hostel for litt forkost før det bærer ut på safari del 1.

 

Del 1- Elevecruise

En altfor stor båt etter mitt syn, men det får da duge! Eleven vi cruiser på er visst delt mellom Zimbabwe, Namibia og Botswana. Det er et flott og mektig skue. I det fjerne kan vi se noen elefanter, flodhester og mange fugler. Rundt oss i vannet ligger det krokodiller, og vi kan se hvordan de beveger seg rundt i vannet. Videre ser vi noen enorme ørner og flere øgler. Etterhvert er det også flodhester som ligger rundt i vannet rundt båte. Ved siden av meg er det en del prippene portugisiske damer, som skravler i vildenssky. De er veldig fancy kledd og det er tydelig at de er viktige. Litt irriterende er det likevel at de abslutt skal babble og bruke blizkamera(på dagen!!) Men de skremmer ikke dyrene fordi det gjør den enorme båten vi sitter på med.

Del 2 – landsafari

Etter cruiset blir det en rolig lunsj, med helt fantastisk mat. Du har mange valgmuligheter, så du blir mett ihvertfall! Jeg passer på å sette meg bakerst i safaribilen så jeg kan titta fritt bakover. Til min store glede skal de portugisiske damene sitte i samme bil som oss! hahah. De snakker så jævelig høyt også ! Veldig trivelig guide. Tidlig spotter vi antiloper, og en flodhest som passerer rett foran bilen på vei mot elva. Vi ser giraffer, bavianer og mange elefanter! Vi ser to elefanter som støter hardt mot hverandre, som en lek. Ser også en flodhest jakte en annen flodhest. Så dessverre ingen løver, leoparder eller hyener. Slik er det visst noen ganger i regntiden. Det er veldig grønt og derfor lettere for dyrene å gjemme seg.

Etter safarien, brukte vi ca halvannen time tilbake til backpackeren. Så vi var vel hjemme sånn i 18 tiden.

På ettermiddagen drog vi ut på en vellykket bytur.

 

sneiks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.