03.02.16

Kort dag på skolen. Det er uvant å starte være lærer på kun malariapiller. Underviste i 2* 40 min (engelsk + matematikk). I engelsken har jeg de to siste gangene brukt en engelsk arbeidsbok for fourth grade (4 klasse), for å finne oppgaver til elevene. Jeg får lite hjelp, eller informasjon fra kontaktlæreren, så jeg er nødt til å finne ut av nivået til elevene på egenhånd. Har i løpet av den første uken funnet ut at nærmest samtlige elever sliter med å lese og skrive. De fleste har ikke automatiserte ferdigheter i å trekke sammen bokstavlydene. Jeg har brukt oppgaver fra denne arbeidsboka, til å observere lese og skriveferdigheter, samt leseforståelse.

I matematikktimen arbeidet vi med plassverdi, og leseing av tall. Det vil si at elevene kan lese 100 som: 100 enere, 10 tiere, og 1 hundrer. Deretter fikk elevene komme opp på tavlen for å markere verdiene til tallene.

Oppstarten av dagen går ofte veldig lett. Elevene kommer (for det meste) tidsnok til timen. I det jeg kommer inn i klassen sier jeg: Good morning –> elevene reiser seg: Good morning mr. bendik. Hvorpå jeg sier: How are you today? –> We are fine thank you!!! And how are you!!!?  Jeg: I am fine thank you, let`s do the blessing. Sammen synger elevene en bønn, som jeg ikke helt har fått taket på. Jeg: I hope you are happy and ready to learn, please be seated. Da avslutter elevene med: THANK YOU VERY MUCH.

Etter timen, tar jeg inn engelsk bøkene for å se igjennom oppgavene. Således får jeg en bedre oversikt over de ulike elevforutsetningene, og  kan justere undervisningen.

I 10-tiden spiser jeg forkost som vanlig med noen av lærerene og de andre studentene. Vi får servert egg, havregryn, og kaffe. Utenfor rommet hvor vi spiser samles det alltid en skokk med første/andreklasse-jenter som skriker og hoier på oss.

Etter skolen drar jeg tilbake til backpackeren og retter de siste engelskbøkene i svømmebassenget. Det blir en varm og solbrendt avfære. Etter en lengre dykkert svinger jeg innom et treningssenteret.

Etter lunsj (steik, og to sjokolademilkshakes), drar jeg og Gyth til en barbershop og jeg ordner meg en heftig smultring. Det kostet 10 kws per hode (7kr). God deal med andre ord. Mye planlegging av undervisningstimer på kvelden! For hver undervisningstime må vi lage et eget skjema, som tar langt tid å lage. Problemet er kanskje ikke innholdet i seg selv, men heller å skrive fint nok + å lage fine linjer. Skjemaet skal FØR undervisningen begynner, gjennomgåes av rektor, for dertetter å stemples. Skal legge ut bilder av skjemaene. Bare vent dere!

Middag på olgas –> Natta …Z Z Z Z…

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.