04.02

 

Skoledagen

I dag begynte jeg dagen på skolen med å 2timer engelsk. I dag hadde jeg planlagt å dele elevene inn i 6-7 grupper. Hver gruppe fikk tildelt et eventyr (to afrikanske + three billy goats). Ideen var at elevene skulle lage et skyggeteater? Publikum skal sitte med ryggen til, slik at de fremførende må bruke stemmen, lyd og kreativitet. I dag gav jeg elevene et nummer 1-7 og gav samtidig tydelig beskjed at nummeret skulle skrives på hånda. Gruppe 1,4,5 skal øve på fotballbanen, 2,3 utenfor klasserommet og 6,7 ved skoleinngangen. Høres simple ut? Elevene begynner med en gang og skrike og hoie hverandre til hver ende. Slik er alltid de første 5-10 minuttene uansett hvor godt du har forberedt elevene, og noe jeg har blitt litt vandt til. Elevene er ikke vandt til frie tøyler, eller gruppearbeid. Til tross for at jeg vært klinkende klar i mine instrukser, organiserer guttene og jentene seg raskt hver for seg. Guttene har selvfølgelig klusset med tallet sitt. Men stirrer jeg hardt nok på dem gir de seg veldig fort. Det er tross alt litt morsomt med hvordan elevene prøver seg, men gir opp med en eneste gang de får BLIKKET. God hjelp får jeg også av lærerinnen, som annkommer klassen 30 min etter start sammen med en annen lærerinne. De diskuterer drithøy, noe som gjør det vanskeligere for meg å holde elevenes oppmerksomhet. Hun bemerker tydelig ovenfor meg at gruppearbeid bare er noe tull, og organiserer alle elevene til fotballbanen (det motsatte av hva jeg hadde gitt beskjed om). To grupper rakk å fremføre, og det fungerte til en karakter C. For at et drama skal fungere trenger nok elevene mer tid, ettersom organiseringen av 45 elever tar evigheter.

Etter engelsk hadde jeg en time matematikk + en time kroppsøving + en time samfunnsfag. Elevene har 4*40 min med undervisning før det er friminutt, så derfor hadde jeg også en time etter friminuttet. Elevene har ingen pause utenom friminuttet på 20 min!? Har funnet ut at overgangene med fag som oftest benyttes som små pauser, mens læreren retter bøkene fra forrige time.

Til hver undervisningstime må jeg som tidligere nevnt lage et skjema med oversikt over aktivitet, metode, hvorfor, tid, og materiale i bruk. Dette skal før dagen stemples av rektor. I dag så han ikke på dem en gang (og jeg brukte sikkert 2-3timer på dem).

Etter skolen

Med en gang timen min var over rettet jeg matteoppgavene fra ukenes matteoppgaver. Deretter løp jeg gjem for å stupe ut i bassenget. I Livingstone virker det å være en trend at være er på topp mellom 9-13. Etter det blir det ofte overskyet og nokså ofte torden. Jeg og roomien drog deretter ned til den lokale italienske Olga hvor vi spiste en kilo lasagne for 70kws (50kr?). Så ble det en løpetur til den lokalegymmen (legs og shoulder day). Etter en kjapp dusj måtte jeg løpe tilbake til skolen, der jeg driver lese- og skrive opplæring for en jente på 12 år. Vi har jobbet mye med basics, som å 1-1 for lyd og bokstaver (fonem – morfem, om du vil). Vi har jobbet med skrivebevegelse og lydoverganger. I dag laget vi et familietre, og hun klarte å skrive grandfather, grandmother, father, mother, brothers og sister helt selv! Ja helt uten hjelp. Det ble en kort leksjon ettersom hun kom 25 min forsent. Til lekse skal hun lage en handleliste, med dagligvarer.

Senere satte jeg meg i baren for en rolig FANTA, Øl og vann. Man blir dehydrert skjønner du.

Sneiks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.